GOEDE DOELEN

Dierenambulance Nijkerk e.o.

Met de Dierenambulance Nijkerk e.o. helpen we 24 uur per dag, 7 dagen per week, zieke, gewonde en zwervende dieren. Soms kunnen we ze ter plekke helpen, maar in de meeste gevallen is meer hulp nodig en vervoeren we de dieren eventueel naar een dierenarts en opvanglocatie.

In de praktijk betekent dit: uitrukken voor alle dieren in nood in het werkgebied gemeentes Nijkerk (Nijkerk, Holkerveen, Nijkerkerveen, Hoevelaken), Putten en Barneveld en langs de snelwegen in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Het geld willen we gebruiken voor de aanschaf van een mobilofoon netwerk (vooral van belang mbt te veiligheid tijdens vangacties en langs snelwegen).

Help ons dieren helpen!

Stichting Leergeld Nijkerk

Steeds meer kinderen in de gemeente Nijkerk kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Deze kinderen staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Nijkerk wil deze kinderen mee laten doen!

Het fonds biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen!

Voedselbank Nijkerk

Voedselbank Nijkerk helpt de armsten in de gemeente Nijkerk door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Wij werken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Het geld willen we gebruiken om kerstpakketten, waar mensen een complete Kerstmaaltijd mee kunnen maken, samen te stellen, inclusief aankleding. Ook de 1- en 2-persoons huishoudens krijgen spullen voor een 4-persoonmaaltijd, zodat ze ook mensen kunnen uitnodigen en de saamhorigheid van de Kerstdagen mee mogen maken.

3FM Serious Request

(fotograaf: Ben Houdijk)

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor 900.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan longontsteking.

In december vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden een kinderleven. Vanuit het Glazen Huis in Breda zetten de DJ’s zich samen met heel Nederland in om deze kinderen te helpen.